„…Поморие се казваше градчето”, което гостоприемно ще посрещне всички любители на чистите плажове, красивите залези и спокойната лятна почивка. Независимо дали ще изберете уюта на малката квартира, удобството на прекрасните ни хотели или лукса на петзвездните комплекси, всеки посетил Поморие ще си тръгне по-богат отколкото е дошъл. По-богат на приятни изживявания и красиви спомени. Тук още пазим древни съкровища – бялото и черното злато, но за античния, романтичен и вечен град Поморие не се разказва, той се преживява.
Град Поморие е разположен върху тесен и скалист полуостров, вдаден 3,5 км в Черно море. От юг, изток и североизток градът е заобиколен от морето, а от север от Поморийското солено езеро. Преобладаващ тип климат е умерено континенталният. Средните годишни температури варират от 8°C до 12,6°C. Поради близостта си до Черно море районът се характеризира с мека зима, като средните януарски температури запазват положителни стойности. През летните месеци температурите варират в рамките на 23°C до 25°C. Пролетта настъпва по-късно, а есента е по-продължителна.
Преди изгрев слънце въздухът е наситен с озон и отрицателни йони, ултравиолетови лъчи и водни пари, което благоприятства лечението на горните дихателни пътища.
Поморие е от тези наши черноморски курорти, които всяко лято приемат хиляди гости. Това е градът с най-много слънчеви дни в годината и най-дългата плажна ивица по българското Черноморие. През 2013 г. Поморие е признат за столица на Балнеотуризма и Иновативна СПА дестинация.
Поморие е модерен курорт с отлична локация и близост до всички видове транспортни връзки. Морската вода в Поморийския залив е кристално чиста, а плажната ивица е покрита с фин пясък, с дължина 4 263 м.
Топлият морски климат, плодородните земи, обширните плажове, спа центровете с уникалната лечебна кал и уютните семейни хотели гарантират перфектната почивка.
Множеството заведения за хранене и развлечения, местните винарски изби и отличната квалификация на обслужващия персонал създават условия туристите да се почувстват като у дома си.
Поморие – градът на Яворов, на солниците, на лозята и вината, на модерните хотели Ви очаква за една незабравима ваканция!